Magyarország legnagyobb középiskolás rendezvénye

október 2.
ALEE
október 2.
Danny Better LIVE
Previous slide
Next slide
Magyarország legnagyobb középiskolás rendezvénye
2023.október 2-6.

250 DIÁKPOLGÁRMESTER-JELÖLT

400 KAMPÁNYFŐNÖK

2 750 ZSŰRITAG

5 000 STÁBTAG

180 GARABONCIÁS NAP

12 250 PROGRAM

450 000 DIÁK

30 éves Magyarország legnagyobb középiskolás rendezvénye!

Az 1992 óta megrendezésre kerülő több napos diákfiesztán évről évre fiatalok ezrei vesznek részt óriási lelkesedéssel. A rendezvény keretein belül megrendezésre kerülő programok a város szinte minden pontján zajlanak. Oktatási és kulturális színtereken, Békéscsaba főterén, közterein.

A programsorozat minden évben 5 napon át tart.

A programok már reggel kezdődnek, délutánonként és esténként ingyenes előadásokon, könnyűzenei koncerteken, szabadegyetemen, előadói esteken és kampányprogramokon vehetnek részt a diákok.

A Csabai Garabonciás Napokon versenyek, vetélkedők is zajlanak. A diákok több változatos kategóriában mérik össze tudásukat, ezek elsősorban egyéni szereplésen alapulnak, de vannak közöttük csapatversenyek is. A versenykategóriák zömében klasszikus művészeti ágakat ölelnek fel, ám akadnak extrém, ügyességi és sportvetélkedők is.

A rendezvény központi eleme a diákpolgármester-választás és az azt megelőző választási kampány. A középiskolások 5 teljes napon át teljesen felforgatják a várost és igazi kampányhangulatot varázsolnak Békéscsabára.

Jelöltek

Csontó Norbert

Andrássy

Éber Boldizsár

Szegya

Lipcsei Emese

Belvár

Paulik Támás

Gészi

Petrovszki Liza

Beg

Pribojszki Péter

Közgé

Seben Zalán

Vízmű

Vágási Viktória

Trefort

1/8
×
Csontó Norbert
Csontó Norbert - kar

Csontó Norbert

Andrássy

Csontó Norbert vagyok, az Andrássy jelöltje a 30. Garabonciás Napokon. Stábom az AdrenAllin, célunk pedig az, hogy együtt felfedezzük, hogyan kell igazán élvezni az életet és mindenből kihozni a lehető legjobbat. Ez alapján a következőket tervezzük megvalósítani: szeretnénk az Andrássy út mentén egy kerékpárutat, így növelni az arra közlekedő diákok biztonságát, terveink között van a helyi buszmenetrendek megreformálása, illetve megrendeznénk a Sportcsarnokban egy 24 órás sportvetélkedőt a középiskolások számára.

2/8
×
Éber Boldizsár
Éber Boldizsár - kar

Éber Boldizsár

Szegya

Sziasztok Éber Boldizsár vagyok és a 30. Jubileumi Garabonciás Napokon a stábommal Én képviselem a Szent-Györgyit. Nevünk a RIAZ, egy Hindi eredetű szó, melynek nincs magyar megfelelője. Témánk nem más, mint a Céltudatosság, melyet a díszletünkben és a filmünkben egy kisváros formájában szeretnénk megjeleníteni, mint “Riaz a céltudatosság városa”. Legfőbb céljaink közé sorolható a Csaba kártya népszerűsítése, elektromos rollerek és bicikli kölcsönzők létrehozása Békéscsaba belterületén és a diákság felé egy célzott kommunikációs rendszer kiépítése. Tegyetek Ti is a céljaitokért és látogassatok el a programjainkra, hisz ne felejtsétek: RIAZ mindenkit tárt kapukkal vár!!

3/8
×
Lipcsei Emese
Lipcsei Emese - kar

Lipcsei Emese

Belvár

Lipcsei Emese vagyok és idén én képviselem a Belvárt a 30. Garabonciás Napokon. Stábunk neve Calmony, témánk pedig a lelki nyugalom megtalálása a nyitott szemmel való járáson keresztül, hiszen a lelki béke egy olyan dolog, amit mindenki keres, ám csak kevesen találják meg. Diákpolgármester jelöltként legfőbb célomnak tartom, hogy a diáktársaimat korosztálynak és érdeklődésnek megfelelően kulturális, ám szórakoztató programokkal lássam el.

4/8
×
Paulik Támás
Paulik Támás - kar

Paulik Támás

Gészi

Sziasztok! Mindennapi életünk fontos részét képezik a sportok. Stábommal, a NoLimit-tel szeretnénk mindenkit ösztönözni a rendszeres testmozgásra. Mint ahogyan életünkben sem, így a sportolásban sincsenek határok. A rendszeres mozgás megtanít minket az elhivatottságra és a kitartásra. Szeretnénk bevezetni Titeket a sportok világába, és megmutatni nektek, hogyan hozzátok ki magatokból a maximumot. Céljaink a következők: pénz, hely és nyilvánosság. Költségvetési többletet/forrást a Diákönkormányzat javára. Szeretnénk kialakítani egy olyan ifjúsági teret, ahol állandó rendezvényeket tudunk szervezni a diákok számára, ami elérhető és megfizethető. Ezek mellett nagyobb hangot adni az ifjúságnak. Jelenjen meg ifjúsági rovat, amiben részletesen beszámolnak a diákéletről városunkban, ne csak a Garabonciás ideje alatt, hanem egész évben.

Látogassatok el hozzánk a Garabonciás Napokon, és próbáljátok ki magatokat a sportágakban! Hajrá Gészi!

5/8
×
Petrovszki Liza
Petrovszki Liza - kar

Petrovszki Liza

Beg

Művészet. Átszövi életünket, a legkisebb apróságtól a legnagyobb dolgokig. Mindaz, amivel naponta találkozol, ugyanúgy művészet, mint amit a múzeumban, színházban találsz. Egy átszínezett valóság, melyet csak te látsz, érzel, élsz meg.

Célom létrehozni egy teret a feltörekvő városi művészeknek, mely ítéletmentes és nyitott, hogy öregbíthessük a város hírnevét és felpezsdítsük fiatalságának kultúráját, mindezt környezettudatos keretek között.

Petrovszki Liza vagyok, és stábommal a BEGlectic-kel egy közös alkotásra invitáljuk az olvasókat!

6/8
×
Pribojszki Péter
Pribojszki Péter - kar

Pribojszki Péter

Közgé

Pribojszki Péter vagyok a Közgé jelöltje. Stábunk a LifeLine, azaz mentőöv. Célunk, hogy diáktársainkat kihúzzuk a túlgondolás csápjai közül és közösen megalkossunk 4 napot, ahol felszabadultan fürödhetünk a Gara tengerében. Diákpolgármesterként fontosnak tartanám a városi munkalehetőségek növelését kortársaim számára. Továbbá szeretnék egy „Csabai Búcsú”-t, ahol a diákok együtt búcsúztathatják a tanévet. Végül városi gólyatábort kezdeményeznék, ahol a leendő középiskolások megismerhetik a helyi diákéletet.

7/8
×
Seben Zalán
Seben Zalán - kar

Seben Zalán

Vízmű

Sziasztok!

Seben Zalán vagyok, a Vízmű, illetve az Impression stáb jelöltje. A mi témánk az élmények és biztosan felmerül, miért pont ezt választottuk. Pontosan azért, mert ez a jelenség benne van a mindennapjainkban pozitív és negatív értelemben is. A pozitív élmény egy örömet okoz, miközben egy negatív, tapasztalatot ad. A kampányunk alatt törekszünk arra, hogy minél több élménnyel, új barátságokkal legyetek gazdagabbak. Hajrá Vízmű! Hajrá Impression!

8/8
×
Vágási Viktória
Vágási Viktória - kar

Vágási Viktória

Trefort

Sziasztok! Vágási Viktória vagyok a TheseAges jelöltje és idén én képviselem a Trefortot a 30. Jubileumi Garabonciás Napokon. Hogy mi is a témánk? Nevünkből kiindulva szó szerint azokat az éveket szeretnénk bemutatni, amik a legnagyobb hatással vannak az Ti és a Mi életünkre is. Ez pedig nem más mint a tinédzserkor és ennek megélése.
Városi szintű problémák, melyeket szeretnénk megoldani:

  • bérelhető biciklik és rollerek telepítése, sűrűbb buszjáratok a jobb közlekedésért
  • általános iskolások részére gyár- és munkahely látogatások szervezése, a pályaválasztás segítése érdekében
  • jótékonysági bál szervezés, melyből befolyó összeg szelektív hulladékgyűjtők és ivókutak telepítésére költenénk
Csontó Norbert
Éber Boldizsár
Lipcsei Emese
Paulik Támás
Petrovszki Liza
Pribojszki Péter
Seben Zalán
Vágási Viktória
 
Jelöltek csoportkép

Rendezvények

30. Rendezvények - Fiú
Egész nap
Egyéni kampányrendezvények
a Szent István téren és az iskolákban
10.00-15.00
Születés kiállítás
Csabagyöngye Kulturális Központ Ifikaszinó terem
14.00
Fotó-, rajz- és kézműves alkotások kiállításának megnyitója
Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium “A” aula
15.00
Ifjúsági Közösségi tér megnyitója
Liget, Körösök Völgye Natúrpark
19.30
Fáklyás felvonulás
Korzó tér – Andrássy út - Szent István tér
20.00
Megnyitó | Nemazalány x Sofi koncert | Jelöltek bemutatkozása | Bruno x Spacc koncert
Szent István tér
Egész nap
Egyéni kampányrendezvények
a Szent István téren és az iskolákban
10.00-15.00
Születés kiállítás
Csabagyöngye Kulturális Központ Ifikaszinó terem
17.00
KAMPÁNYHAPPENING
Csabagyöngye Kulturális Központ Hangverseny terem
Egész nap
Egyéni kampányrendezvények
a Szent István téren és az iskolákban
08.00
Középiskolai sportparádé
Szent István tér
14.00
Sárkányhajó verseny
Csabagyöngye Kulturális Központ Stég - Élővíz-csatorna
15.00
Kampánykoncertek
Csabagyöngye Kulturális Központ Stég
Egész nap
Kampányzáró programok, diákpolgármester-választás, eredményhirdetés
a Szent István téren és az iskolákban
15.00
- Kampányzáró programok
- Gara30 prezik
- Diákpolgármester-választás
- DJ OSZI,
- Eredményhirdetés
Csabagyöngye Kulturális Központ Hangverseny terem
Kb. 16.30-18.00
Elektori szavazás
Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma terem

Videó

25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál

Október 20-23.

A 4 napig tartó gasztrokaland az ország legfinomabb kolbászaival, felejthetetlen élményekkel és több tucat hazai, valamint külföldi fellépővel.

Követés: