Budai Lili - Trefort
Budai Lili
Trefort

A nevem Budai Lili és én vagyok a Carpediem jelöltje, én képviselem a Trefortot. Az idei Garán meg szeretnénk mutatni a Trefort színeiben, hogy hogyan tehetünk azért, hogy minden pillanatot hasznosan töltsünk és a fiatalkorunkat optimálisan kihasználjuk. Célunk, hogy megmutassuk, hogyan élj a mai napnak, hogy holnapod és jövőd is legyen. Programjainkon keresztül szeretnénk motiválni titeket és megmutatni hogyan fejleszthetjük önmagunkat és hogy milyen is egy jó buli. Vannak városi szintű problémák is, amiket meg szeretnénk oldani. Kezdeményeznénk egy jótékonysági bált, aminek a bevételét minél több szelektív hulladékgyűjtő és okospadok elhelyezésére költenénk. Több ingyenes szórakozási lehetőséget nyújtanánk a diákságnak. A Békéscsaba diákjai közötti jó kapcsolat kiépítését is szeretnénk segíteni, amire rendkívül jó lehetőség ez a rendezvénysorozat.

 
Csányi Huba - Belvár
Csányi Huba
Belvár

Sziasztok, Csányi Huba vagyok, a Belvár, a Viver! stáb jelöltje.

Szerintünk fontos, hogy az emberek gátlások nélkül tudják önmagukat adni, és felszabadulni. Filmünkön és programjainkon keresztül egy karnevált hozunk el, hiszen ez egy tökéletes alkalom az önkifejezésre, mert az öltözködésen, a táncon és a zenén keresztül ezt bárki megteheti. Diákpolgármesterként szeretnék egy központot létrehozni, ahol minden békéscsabai tanuló összegyűlhet, és önmagaként, egy közösségként töltheti el idejét.

 
Csete Medárd - Gészi
Csete Medárd
Gészi

Csete Medárd vagyok, a Gészi jelöltje, stábom a Nostamania. Az idei Garabonciás Napokra elhozzuk nektek a ’90-2000-es évek életérzését. Szeretnénk bemutatni ennek az időszaknak a varázsát, legyen szó a giccses öltözködésről, számos zenei stílus kicsúcsosodásáról, vagy a filmek aranykoráról, de még akár gyermekkorunk meséiről, játékairól. Célunk, hogy nosztalgiával gyógyítsuk ki egymást az utóbbi év melankóliájából, és szórakozzunk egy jót. Kampányunk viszont nem csak játék és mese. Szeretnénk megoldani a zsúfolt diáktömegközlekedést, visszahozni egy ifjúsági közösségi teret, és központosított diákmunka lehetőségeket teremteni.

 
Kovács Ákos - Beg
Kovács Ákos
Beg

Kovács Ákos vagyok, és stábommal, a BEGxpeditionnel egy felejthetetlen világ körüli útra invitálunk téged. Porold le a túracipőd, töltsd fel a fényképezőgéped, és tegyél be egy kis útravalót, másra nem is lesz szükséged! Csapatunk célja, hogy bemutassuk a világ és hazánk elképesztő csodáit, és, hogy felelevenítsük az utazás katartikus élményét, melyet már talán el is felejtettünk az elmúlt másfél gondterhes évben. Ám nem csak a nagyvilágra gondolunk, hanem otthonunkra is, hogy mindig legyen hova hazatérni. Szeretnénk egy ifjúsági kulturális rendezvénysorozatot a városban, új, szabadtéri közösségi tereket okosbútorokkal, melyekhez inspirációt utazásaink adtak, hogy legyen hol találkoznia a csabai fiatalságnak, illetve előremozdítanánk szemetesek, és ivókutak elhelyezését egy élhetőbb és tisztább városért.

 
Szántó Zalán - Andrássy
Szántó Zalán
Andrássy

Szántó Zalán vagyok, az Andrássy, illetve a Refire stáb jelöltje. Témánk az újrakezdés, amelyhez a Garabonciás diák segítségét hívjuk, azaz titeket. Célunk feléleszteni mindenkiben a Gara iránti szenvedélyes tüzet. Szeretnénk egy közösségi teret létrehozni a diákok számára, amelyben ifjúsági programokat szervezhetnének. A város közterületein és az iskolákban minél több szelektív hulladékgyűjtőt szeretnénk elhelyezni, illetve az iskolák közelében lévő kereszteződésekhez jelzőlámpát tenni a biztonságos közlekedés érdekében.

 
Toszeczki Márk - Közgé
Toszeczki Márk
Közgé

Jó napot! Sziasztok!

Toszeczki Márk vagyok, a KÖZGÉ jelöltje. Stábunk neve a Triffection, és közös célunk a természetes eufória-érzés fontosságának hangsúlyozása és hétköznapi jelenlétének felismerése. Témánk három szóra/érzésre alapszik: szerelem, szabadság, öröm. Számunkra fontos ezek megélése és előtérbe helyezése, hisz ezek nélkül túlságosan monoton lenne az életünk. Megválasztásom esetén programomban szerepel a békéscsabai ifjúsági közösségi tér kialakítása, továbbá egy „fiatalok felnőtté válása” nevű program keretén belül olyan edukációs foglalkozásokat tartanánk a fiataloknak, amik jelenleg nem férnek bele a tantervbe, azonban felnőtt életünk fontos részét képezik, illetve a városi ifjúsági élet felpezsdítése, hisz mint tudjuk, a fiatalok borzasztóan fontosak a város jelenlegi, de jövendőbeli életében is.

 
Such Pál - Vízmű
Such Pál
Vízmű

Sziasztok! Such Pál vagyok, a Vannverk stáb jelöltje, minket ért az a megtiszteltetés, hogy idén képviselhetjük a Vízmű iskoláját a Garabonciás Napokon. Stábunk neve egy skandináv eredetű szó, melynek jelentése: vízmű. Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért pont skandináv a nevünk? Nos, a válasz egyszerű. Témánk az erő, melyet egy vikinges köntösbe csomagoltunk. Az erő egy megfoghatatlan, ám mégis nélkülözhetetlen eleme életünknek, melynek mi magunk is nagy jelentőséget tulajdonítunk. A vikingek erejükről világszerte híresek voltak, ezért él emlékük ma is élénken a kultúrában. De mi is az erő valójában? Mit tehetünk, ha elfogy? Hogyan nyerhetjük vissza? Az elkövetkezendő időszakban ezeket a kérdéseket szeretnénk veletek közösen átgondolni, megvitatni, és választ találni rájuk. Remélem elég erősek lesztek hozzá!

A három városszintű probléma, melyeket meg szeretnénk oldani:

  • A rászoruló diákságot szeretnénk segíteni.

  • Békéscsaba zöld területeit szebbé szeretnénk tenni.

  • Szeretnénk tenni egy tisztább Békéscsabáért.