Balog Mihály
Balog Mihály
Vízmű

Szeretet és szerelem… ez a legmegfoghatatlanabb téma, hiszen mindenki mást szeret, mindenki mást csinál szenvedélyesen és minden egyes ember másvalakibe szerelmes. Mégis ez a legkonkrétabb dolog, hiszen mindegy, hogy kit vagy, mit és hogyan szeretsz, a végső érzés ugyanolyan mámorító lesz minden esetben. És emiatt az érzés miatt vágyunk és sóvárgunk a szeretet ízére. Mit is jelent pontosan az, hogy sóvárgunk iránta? Minden ember szeretne szeretni és minden emberben él a vágy, hogy valaki szeresse. A szeretet nagyon forgandó és véletlenszerű, mondhatni rá azt is, hogy valakinek mintha a megtervezett játéka volna, egy olyan játék, amiben igenis van vesztes. A célunk az, hogy Ti ebben a játékban nyerjetek! Ebben szeretnénk segíteni, támogatást nyújtani nektek, hogy mindenki igazán megérezhesse az ízét. Random és kegyetlen, ugyanakkor sokatmondó. Szeretet… ez a szó 8 karakter, és ebben a szövegben pontosan 8-szor volt az, hogy szeretet. Nem mérhető, nem bizonyítható, de mégis mindenki tudja, hogy létezik.

Én Balog Mihály vagyok, a Vízmű és az Affection stáb jelöltje. Reméljük, hogy elnyerjük a tetszéseteket, és megszerettek minket.

Három célkitűzés:

  • Egy diákok által létrehozott és üzemeltetett adománygyűjtés.
  • Szingli-parti Békéscsaba területén a diákság részére.
  • Már hagyománnyá vált bál, mely témája is kialakítása a mások szeretete és érzelmeink kifejezése.
Fagyas Dávid
Fagyas Dávid
Trefort

Sziasztok, Fagyas Dávid vagyok a Trefort Ágoston szakgimnázium Gara jelöltje.

Young Renegades a nevünk. Szeretnénk a diákok összetartozás érzését erősíteni és a programjainkon keresztül az iskolánkat erős közösségé kovácsolni.

Célunk, hogy olyan lehetőséget biztosítsunk a Gara hetén, ahol különböző játékos és csapatépítő programokon keresztül a diákok jobban megismerkedhetnek egymással. Továbbá szeretnénk az iskolák közötti kapcsolatot erősíteni, az egymással szembeni előítéleteket enyhíteni. Tervezünk a békéscsabai középiskolásoknak nyári tábort és egy hatalmas közös bulit, ahol mindenkinek lehetősége nyílik szórakozni és új barátságokat kötni.

Gyebnár Dániel
Gyebnár Dániel
Közgé

Gyebnár Dániel vagyok, a HoRISEon stáb jelöltje. A KÖZGÉ idén azt a célt tűzte ki maga elé, hogy felhívja a társadalom figyelmét egy aggasztó jelenségre. Sokatok számára ismerős lehet a bullying kifejezés, amit akkor használunk amikor a társaink által elnyomva érezzük magunkat. Fizikailag és szellemileg megpróbálnak uralkodni rajtunk. Ez gyakran kezelhetetlen méreteket ölt és legtöbbször nem tudunk, vagy nem merünk segítséget kérni. Ezt bizonyos mértékben mindenki átéli élete során, természetesen mi sem vagyunk kivételek ez alól. Kampányunk arra világít rá, hogy ennek a fajta egrecíroztatásnak nem kell, hogy befolyásolja az egész életünket és börtönben érezzük magunkat mindennapjaink során.

Mindenki felül tud emelkedni ezen, a megfelelő segítséggel.

„Emelkedj felül!”

„A menekülés nem megoldás.”

Frajsták Florina
Frajsták Florina
Beg

Sziasztok! Frajsták Florina vagyok a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, azaz a Beg tanulója és a Beglimpses stáb jelöltje.

Témánk a hála. Rengeteg pozitív és negatív benyomás ér bennünket életünk során, sokszor átsiklunk ezeken a történéseken, nem is igazán gondolunk bele hogy ezek a dolgok, tapasztalatok építik a jövőnket is, pedig hálásak lehetünk, hogy megtörténtek, mert ezekből építkezünk, nyerünk tapasztalatot a későbbiek során. Gondoltatok már arra, hogy egy pillanatban mennyi minden történik? Egy apró városban, egy országban, egy kontinensen, sőt az egész világon? Belegondoltál már, hogy mennyi mindenért lehetsz hálás, egy számodra talán jelentéktelennek tűnő pillanatban? Nevünk a "glimpse" angol szóból ered, ami pillantást jelent. Szeretnénk nektek bepillantást nyújtani, hogy átlássatok a sorok között és hogy hálásak legyetek a múltatokért, értékeljétek a jelent, afelé törekedve amire igazán vágytok.

Ez a Beglimpses célja. "Légy hálás, azért amid van, miközben afelé törekszel, amire vágysz!”

Pál Kitti
Pál Kitti
Andrássy

Sziasztok! A nevem Pál Kitti Orsolya, kampányfőnökeimmel, Blahut Barbarával, Szabó Áronnal, Lajos Mártonnal, illetve stábommal, a Freedawn-nal mi képviseljük az Andrássy Gyula Gimnáziumot a 27. Garabonciás Napokon. Szeretnénk felnyitni az emberek szemét arra, hogy igenis ki lehet szabadulni a szürke hétköznapok monotonitásából, hiszen azért születtünk, hogy éljünk nem csak azért, hogy számlákat fizessünk és meghaljunk. És hogy ehhez mit kell tennünk? Vessük le a láncainkat és lássuk meg az élet apró örömeit, mint például a szeretet, barátság, család és a tudás, hiszen ezek hozzák el az igazi szabadságot. Éljünk és ne csak létezzünk, mivel évek múlva sajnálni fogjuk az elmulasztott lehetőségeket. A szabadság nem abban áll, hogy az ember azt tesz, amit akar, hanem abban, hogy megvan a joga ahhoz, hogy kiállhasson azért, ami számára fontos. Szabadság az, amikor megválaszthatjuk kitől és mitől függjünk, szabadság, az, amikor nem félünk. Ezt szeretnénk a témánkkal is szemléltetni, ahogy a nevünk is utal rá a „Freedawn” két angol szóból tevődik össze a freedom tehát szabadság és a dawn azaz hajnal. Légy részese te is a szabadság hajnalának.

Babinszki Patrik
Babinszki Patrik
Keri

Babinszki Patrik vagyok a Keri idei diákpolgármester-jelöltje. Nevünk Age Of Keri, amelynek jelentése a Keri kora. Témánk a kor, megszeretnénk mutatni az eddigi korok világát, hogy mennyire megvoltak az emberek telefon es internet nélkül is. A diákságot ki szeretnénk zökkenteni mindennapjaikból, rengeteg színes szabadtéri programmal próbáljuk elérni, hogy ne a telefon nyomkodással töltsék el azt az 5 napot, hanem a szabadban legyenek, ismerkedjenek, barátkozzanak és új kapcsolatokat építsenek ki. Az utolsó napot a jövővel zárnánk, hogy mi vár az emberiségre?! A robotok és a túlzott technológia. Ha a diákok meglátják a valódi értékeket, akkor rájönnek, hogy mással is lehet az idejüket tölteni, nem csak az internetezéssel. Akkor értelmet nyer a témánk, legalább ebben a kis városban.

Simon Máté
Simon Máté
Gészi

Sziasztok, Simon Máté vagyok, a MovieMates, azaz a Gészi jelöltje. Manapság sokan lelik örömüket filmek, sorozatok nézésében, az emberek otthon vannak ebben a témában, ezért mi elhozzuk nektek. Mindenki látott már életében legalább egy filmet, mindenkinek van kedvence, legyen az akció, vígjáték vagy dráma. Az a szép az egészben, hogy a filmek sem egyformák, pont, ahogy mi, emberek sem. A kampányunk során szeretnénk, hogy jól érezzétek Magatokat a standunknál, és részt vegyetek a színesebbnél színesebb programjainkon. Célunk, hogy megtudjátok azt, hogy milyen színésznek lenni, és hogy egyes szerepek eljátszásához mi kell, hogy meglegyen egy színészben.

A kampány során én fogom elhozni nektek Hollywoodot, amiben kampányfőnökeim, Szász Csenge, Hegyi Gábor, Sipos Ákos és stábom segítenek.

Sok sikert kívánunk a többi induló stábnak, és jó szórakozást kívánunk Békéscsaba diákjainak! Garabonciás utáni célkitűzéseink a következők:

  • Évenként megrendezésre kerülő középiskolások számára rendezett rövidfilm verseny.
  • Továbbá Óvodákkal és általános iskolákkal közreműködni a gyerekek filmkultúrájának alapozásában.
Karácsonyi Máté
Karácsonyi Máté
Belvár

Sziasztok! Karácsonyi Máté vagyok, a Dreamage jelöltje, mi képviseljük az idei Garabonciás napokon a Belvárt. Manapság generációnk körében azt tapasztaljuk, hogy a diákok motiválatlanok. Nincsenek céljaik. A sok negativitás miatt félnek a jövőtől. Nem hisznek magukban és az álmaikban, amik a szívük legmélyebb bugyrában rejtőznek. Ráadásul a megélt kudarcok miatt végleg feladják őket...

Pedig ha telerakod a fejed álmokkal, nem marad helye a kétségnek. Merj! Változtasd meg gondolataidat és kezdj el járni a célod felé, amit igazán szeretnél! Értékes vagy! Legyőzhetetlen vagy! Nincs számodra lehetetlen! Tudod miért? Mert minden, amit keresel benned van, csak tegyél érte, küzdj szenvedéllyel és soha ne add fel az álmaid! Hajrá Belvár! Hajrá Dreamage!