Gonda Ádám - SZEGYA
Gonda Ádám
SZEGYA

Sziasztok a nevem Gonda Ádám, én képviselem a SZEGYÁT a 28. Garabonciás napokon. Kampányfőnökeim Vincze Péter és Nagy Gréta, stábom pedig a Timeline. Témánk az idő, célunk, hogy megmutassuk nektek a fontosságát, hisz minden pillanatot csak egyszer élhetünk át. Városi szintű problémák, melyeket meg akarunk oldani: Diákoknak szóló nyári fesztivál létrehozása. Sok a szemét a közterületeken, plusz hulladékgyűjtők elhelyezése városszerte. Hétvégi hajnali buszjárat indítása.

 
Urbancsek Zalán - BEG
Urbancsek Zalán
BEG

Urbancsek Zalán vagyok a BEG-ből nevübk pedig a Youniverse

Témám az egyéniségek és a tehetségek, tehát te is! Ne szerénykedj!

Az a helyzet, hogy a városban nagyon sok diák van, de kevés ifjúsági hely... fel kellene dobni azokat a helyeket, amik vannak, és nagyobb lenne a diákélet.

A hatalmas diákságnak sajnos nincs nagy hangja, pedig neked is lenne mit mondani, ugye? Bumm! Médiaforradalom is on air!

Végül ha már hangunk és helyünk is van, minden egyéniség és tehetség ki tudná bontani a szárnyait amire sajnos mostanság szintén nincs széleskörű lehetőség fentiekben, így Békéscsaba egyedülálló diákváros lenne.

 
Kádár Kende - Belvár
Kádár Kende
Belvár

Kádár Kende vagyok, a ScoutSide, azaz a Belvár jelöltje. Stábommal a cserkészek világába kalauzolunk el benneteket. Megmutatjuk, hogyan fejlesztjük önmagunkat, közösségeinket és környezetünket. Fákat ültetünk szerte a városban. Ivókutak telepítését kezdeményezzük emberek és kutyáik számára. Újrahasznosító játszóházainkban kicsik és nagyok környezettudatosságának kialakulásában segítünk.

 
Szák-Kocsis Benjámin - AGK
Szák-Kocsis Benjámin
AGK

A XV. század végén Bartolomeu Diaz, Kolumbusz, majd Vasco da Gama is útnak indult, nem törődve a körülményekkel. Bár a mi térképünkön nincsenek felfedezetlen kontinensek, helyette vannak beteljesületlen álmok, el nem ért célok és várt pillanatok. Szák-Kocsis Benjámin vagyok, az Andrássy Gyula Gimnázium Madventure pártjának jelöltje. Úgy gondolom, ideje felhúzni a horgonyt, felhúzni a vitorlát és útnak indulni a viharos ismeretlenbe.

Békéscsabán az ifjúságot érintő problémák egyike a tömegközlekedés, szerveznék egy középiskolásoknak szóló orientációs napot, és támogatnám egy diákközösségi hely létrehozását.

 
Zámbó Szilárd - Vízmű
Zámbó Szilárd
Vízmű

Sziasztok! Én Zámbó Szilárd vagyok a Vízmű jelöltje! Témánk pedig a bajtársiasság, és hogy mi a célunk ezzel a kampánnyal? Szeretnénk megmutatni a diákságnak, hogy az emberek közötti kapcsolatok mennyire fontosak még akkor is, ha a világ a feje tetejére áll.

A sok városi probléma közül mi kiválasztottunk 3-at. Az első probléma, amit be szeretnénk mutatni az a környezettudatosság hiánya. A második, az olyan diákmunkák hiánya, amikkel képesek lennénk segíteni azokat a diákokat, akik valamilyen szakmát tanulnak. Harmadik, szeretnénk egy jótékonysági bált rendezni, amivel az Andrássy Úti Táras Kört támogatnánk.

 
László Fanni - Kemény
László Fanni
Kemény

Sziasztok! László Fanni vagyok, a Kemény Gábor idei jelöltje. Stábommal, a New Generation-nel együtt az a célunk, hogy bemutassuk nektek mi a különbség a fanatizmus és a rajongás között. A fanatikus embert nem lehet meggyőzni arról, hogy amihez ragaszkodik, az nem ésszerű. Az eszmékhez való ragaszkodás sem feltétlenül rossz, és mi rá szeretnénk mutatni arra, hogy mennyire fontos megtalálni a működőképes középutat ebben.

Városszintű problémák:

 • Sokba kerül egy diáknak parkolni az iskolaidő alatt

  Szükség lenne olyan bérletekre, vagy kedvezményes jegyekre, amivel a diák iskolaidő alatt kevesebbért/elfogadhatóbb áron parkolhatna. Gondolok itt a vidékről, autóval érkező diákokra, akik már nem tudnak ingyenes parkoló helyet találni.

 • Kevés embert mozgat meg a Békéscsabai Karácsonyi Vásár

  Olyan zenészeket/együtteseket próbálhatnánk elhívni, akik a Békéscsabai embereket jobban megmozgatják. Sokkal szebb, több díszítést lehetne kitenni az egész sétálóra. Jobb/Több programot lehetne szervezni.

 • Nincs sok ösztöndíj lehetőség középiskolásoknak

  Olyan alapítványt lehetne létre hozni, ami a diákság ösztöndíj támogatását célozza meg.

 
Susánszky Ádám - Gészi
Susánszky Ádám
Gészi

Sziasztok, Susánszky Ádám vagyok a Gészi azaz a Dopamine jelöltje! Stábunk neve a dopamin szóból ered, mely az agyban található boldogsághormon. Témánk pedig az egyik legfontosabb emberi érzés, a boldogság, amiért minden ember küzd élete során. Célunk, hogy ezt a generációnk számára ismeretlen érzést a segítségünkkel felfedezzétek, megtaláljátok magatokban! Sose feledjétek a boldogság fontosságát! Meg akarjuk oldani azt a problémát, hogy nem ismerjük eléggé diáktársainkat, ezért a Garabonciás Napok után szeretnénk a békéscsabai diák rádiót feléleszteni, ingyenes tantárgyi felzárkóztatást szervezni, melyet diákok tartanának és egy közösségi platformot, ahol a diákok megismerhetik egymást szakemberek segítségével.

 
Sajben Bálint - Közgé
Sajben Bálint
Közgé

Sajben Bálint vagyok, a Dare2Change stáb jelöltje. Idén stábommal én képviselem a KÖZGÉ-t a Garabonciás napokon.

Csapatunk témája egy elég érdekes ellentéten alapul, miszerint az életben egyetlen állandó dolog van, a változás.

Mindennapjainkban rengeteg dolog történhet és történik is velünk, fiatalokkal. Egyik pillanatról a másikra hangulatváltozás, új társaság, új iskola, boldogság és gyász, egyszer minden jó máskor csalódunk..., de ez mind tapasztalat!

Fontos tapasztalat, hisz mi vagyunk a jövő felnőtt társadalma, és nem lehet számunkra mindegy, hogy a világ hogyan változik körülöttünk.

A változás az életünk része és az csak rajtunk múlik, hogy az milyen irányú, s hogy azt pozitívan vagy negatívan éljük meg. Megesik, hogy félünk megtenni a lépést a céljaink felé, pedig csak a saját korlátaink akadályoznak benne.

Merj változni, hogy változtathass! Kampányunk célja, hogy a változást ne nehézségnek, hanem kihívásnak tekintsétek!

 • Önkéntes diákmunkával egy fesztivál, melynek teljes bevétele a békéscsabai értékek megóvására fordítandó. Az István malom tiszteletére legyen Négyköves fesztivál.

 • Egy közösségi hely kialakítása, az esti élet fiatalbaráttá tételéért.

 • 28. GARA alkalmából 28 fa ültetése a város zöldebbé tételéért.

 
Pálfi Sándor - Trefort
Pálfi Sándor
Trefort

Sziasztok! Én Pálfi Sanyi vagyok a Trefort jelöltje. Nevünk a DISTANT LEGENDS, ez annyit takar, hogy a Távoli Legendák. Témánk a távol kelet és meg szeretnénk mutatni a legendáit, szokásait, kultúráit, ezen belül például a szamurájokat, a szerzetesrendeket, a hagyományaikat és ez által a Trefort sokszínűségét is.

Városi szintű gondok közül is gyűjtöttünk párat, például a kevésbé ismert sportok népszerűsítése, a Városháza partner lenne abban, hogy segítségünkkel hirdessük az adott sportok fontosságát.

Illetve közbiztonság és a környezetvédelem megerősítése, utóbbi TeSzedd akciók keretein belül.